Най-нежната торта без блатове и без бисквити – толкова е вкусна и сочна, а се прави за 10 минути

200 гр.

брашно

150 гр. масло

50 гр. захар

За крема:

500 гр. заквасена сметана

2 яйца

2 с.л. картофено нишесте

100 гр. захар

50 гр. масло

За украса:шоколад и орехи по желание

В пресятото брашно (250 грама) настържете на едро ренде 150 грама масло.

Предварително замразете маслото, така ще стане по-бързо и лесно.

Добавете 50 грама захар.

Разтрийте всичко на трохи. Трохите се получават много ронливи и не лепят по ръцете.

В сух и горещ тиган запържете трохите до златисто кафяво. Непременно бъркайте през цялото време.

Разбъркайте всички съставки за крема и поставете на слаб огън. Сварете гъст, гладък и еднороден крем.

Към горещия крем добавете 50 грама масло. Разбъркайте добре, докато маслото се разтвори напълно.

Вземете подходяща форма с пръстен.

На дъното изсипете малко пържени трохи.

Отгоре намажете с крем (може и горещ). Повторете слоевете, докато кремът и трохите свършат. Обикновено получаваме 7-8 слоя.

Поставете готовата торта в хладилник поне за 3 часа.


Акад. Петър Червеняков – лекарят на 93 години, който продължава да практикува

Хирургът Петър Червеняков е уникален случай в българската и световната практика. На 93 години протяга дясната си ръка, държи я изпъната, докато се убедиш, че не трепва, сякаш е ръка на статуя. Гръден хирург, който и на тази възраст продължава да оперира, което няма прецедент в света. Вероятно държи и друг световен рекорд – 26 000 операции през 60-годишната си практика. И още нещо. Извършил е толкова много хирургически импровизации и необичайни интервенции, които не са описани в учебници и студии, че едва ли има друг като него.

Проф. Червеняков е баща на бившия правосъден министър Младен Червеняков и доц. Александър Червеняков, който също като него е гръден хирург.


Внимание! Видите ли това върху пилешкото, трябва незабавно да го изхвърлите

Служителите на организацията за защита на животните Compassion in World Farming твърдят, че белите ивици върху пилешкото филе трябва да ви спират да го купувате. Експертите предупреждават за опасностите за здравето, които крият птиците отглеждани в неподходящи условия и ви приканват да проверявате продуктите своевременно, преди да ги изпратите в кошницата с храни, пише Zdrave.to.

 Пилетата са диетични и достъпни. Хората по целия свят предпочитат да ядат пилешко по няколко причини. Това месо е достъпно и изгодно от икономическа гледна точка. Този продукт е избиран от всички, които искат да изградят мускулна маса, да отслабнат или да се предпазят от рак.

Известно е, че консумацията на червено месо в дългосрочен план причинява сърдечносъдови проблеми и растеж на ракови клетки. Ето защо хората, които не са готови да се откажат от храните от животински произход, са намерили по-здравословна алтернатива на протеините. Обаче, здравето е застрашено, ако самото пиле не живее здравословно. Фабричната продукция използва хормони и ГМО добавки

Неотдавна зоозащитеници публикуваха в YouTube видеоклип, в който информираха обществеността за опасностите от яденето на месо. Те говориха за неадекватните условия за поддържане и хранене на птиците в големите фабрични производства. В търсене на печалба производителите хранят пилетата с хормони и генетично модифицирани добавки, които са предназначени да предотвратят огромната смъртност.Когато всички тези лекарства, заедно с храната, влязат в тялото на птицата, тя започва процеса на частично разрушаване на мускулната тъкан. Мускулната тъкан на птицата променя структурата си.

Също така във видеото се казва за ужасните условия на живот на пилетата, които не виждат слънце, свеж въздух и са принудени да се скупчат в затворено пространство. Това води до намаляване на двигателната активност и лошо развитие на мускулите. Месото от такава птица има необичайно твърда текстура. Добавките и липсата на движение правят пилетата растящи на височина, а генетичните промени променят облика на техните продукти. Всичко това влияе неблагоприятно върху здравето на потребителите.


Стряскащи предсказания за 2019 г.

Трета световна война предсказва мъж на име Майкъл Филипс, който твърди, че е роден през 2043 г., но е пътувал назад във времето, за да ни предупреди за предстоящата гибел. Той твърди също, че когато е бил на 18 е бил подбран за всички експерименти, свързани с пътуване във времето и е чувствал, че няма друг избор, освен да опита поне да спре предстоящите събития. Майкъл каза, че Северна Корея се опитва да пусне ядрено оръжие в САЩ в края на 2018 г., но това ще стане през 2019 г.

Промени в климата. Вече е добре известен фактът, че климатът се изменя с тревожна скорост.  Честотата на природните бедствия се засилва през последното десетилетие и всичко се дължи на глобалното затопляне, което пък води до аномални застудявания в някои части на света.

Най-студената зима през последните 5 години се предвижда за много страни в Северното полукълбо. А места като Великобритания ще достигнат най-ниски стойности от -17. За сравнение –  последният път, когато температурата падна толкова ниско Великобритания е през 1795 г.

Постоянно следене. Почти на всеки му се е случвало да си купи нови слушалки и примерно в момента, в който се прибере от магазина, да започне да получава реклами на слушалки в социалните мрежи. През последната година станахме свидетели на няколко скандала със сигурността ни в социалните мрежи, както и доколко личните ни данни са защитени. Предсказанията гласят, че през 2019 личната ни информация ще бъде използвана още повече.


Сигурно се чудите как се почиства толкова загорял тиган, мислите да го изхвърлите? Не, има един супер лесен начин!

Обикновено след приготвянето на вкусната вечеря и удоволствието от хапването идва не толкова приятният момент за миене на съдовете. Дори и на най-опитните готвачи се случва по една или друга причина да оставят след себе си загорял съд, който трябва да бъде почистен, преди да се използва отново. За жалост много често препаратите за миене на съдове и миялните машини не могат да се справят със загорели тигани и тенджери. Всъщност не е нужно да оставате без ръце и да губите толкова много време, защото има няколко хитри метода за почистване на загорели съдове, които ще превърнат тази на пръв поглед невъзможна задача в детска игра.


1 2 3 4