Шаум (белтъчен) крем за торти и сладкиши

8644527135_f0721fc4c6_b
Шаум (белтъчен) крем за торти и сладкиши 0.83/6 (16.67%) 2 гласували
   

30 минути

- Порции


Необходими продукти


1 чаена чаша захар
4 белтъка
1/2 чаена чаша вода
ванилия на вкус

Начин на приготвяне

Налейте водата в подходящ съд, сложете на котлона, добавете захарта и разбъркайте. Нека сиропът се вари до консистенция „твърда капка“. С други думи: поставете съд със студена вода непосредствено до котлона и капнете в нея лъжица от сиропа. Ако капката се втвърди, значи всичко е наред и веднага свалете съда от огъня. Това е най-важният момент от процеса на приготвяне на крема. Ако държите прекалено дълго сиропа на котлона, кремът ще горчи и ще има дъх на прегоряла захар. Ако пък не варите достатъчно, крайният продукт няма да бъде еднороден – белтъците ще се отделят от сиропа.

Има и още една сложна задача – трябва да се постараете да варите сиропа и да разбивате белтъците едновременно.За да получите „твърда“ пяна, белтъците трябва да бъдат студени, а по време на разбиването сложете малка щипка сол.
И така, белтъците са разбити, сиропът е с нужната консистенция. Остава само да го свалите от котлона и веднага да го влейте на тънка струя в белтъците, които не спирайте да разбивате нито за секунда. Сложете и ванилията.

Белтъчният крем е готов и вашата торта или сладкиш вече ще изглеждат по съвсем различен начин, а и ще имат още по-страхотен вкус.

Добър апетит!

  • : 30
  • : -
  • : Българска| Друга
Хората, който четат това, гледат също и  Домашна пица с мая

Какво мислиш за тази рецепта?

Остави първия отзив за рецептата!

Уведомявай ме ако има

wpDiscuz