Внимание! Видите ли това върху пилешкото, трябва незабавно да го изхвърлите

Служителите на организацията за защита на животните Compassion in World Farming твърдят, че белите ивици върху пилешкото филе трябва да ви спират да го купувате. Експертите предупреждават за опасностите за здравето, които крият птиците отглеждани в неподходящи условия и ви приканват да проверявате продуктите своевременно, преди да ги изпратите в кошницата с храни, пише Zdrave.to.

 Пилетата са диетични и достъпни. Хората по целия свят предпочитат да ядат пилешко по няколко причини. Това месо е достъпно и изгодно от икономическа гледна точка. Този продукт е избиран от всички, които искат да изградят мускулна маса, да отслабнат или да се предпазят от рак.

Известно е, че консумацията на червено месо в дългосрочен план причинява сърдечносъдови проблеми и растеж на ракови клетки. Ето защо хората, които не са готови да се откажат от храните от животински произход, са намерили по-здравословна алтернатива на протеините. Обаче, здравето е застрашено, ако самото пиле не живее здравословно. Фабричната продукция използва хормони и ГМО добавки

Неотдавна зоозащитеници публикуваха в YouTube видеоклип, в който информираха обществеността за опасностите от яденето на месо. Те говориха за неадекватните условия за поддържане и хранене на птиците в големите фабрични производства. В търсене на печалба производителите хранят пилетата с хормони и генетично модифицирани добавки, които са предназначени да предотвратят огромната смъртност.Когато всички тези лекарства, заедно с храната, влязат в тялото на птицата, тя започва процеса на частично разрушаване на мускулната тъкан. Мускулната тъкан на птицата променя структурата си.

Също така във видеото се казва за ужасните условия на живот на пилетата, които не виждат слънце, свеж въздух и са принудени да се скупчат в затворено пространство. Това води до намаляване на двигателната активност и лошо развитие на мускулите. Месото от такава птица има необичайно твърда текстура. Добавките и липсата на движение правят пилетата растящи на височина, а генетичните промени променят облика на техните продукти. Всичко това влияе неблагоприятно върху здравето на потребителите.


Какво мислиш за тази рецепта?

Остави първия отзив за рецептата!

Уведомявай ме ако има

wpDiscuz